Hart van Brabant

Chanella Praktijk heeft vanaf 1 januari 2023 geen contract meer voor gespecialiseerde jeugd- en opvoedhulp met de zorgregio Hart van Brabant:

Dongen, Gilze Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.

Jeugd

Vanaf januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp tot 18 jaar. Dit betekent dat hulp aan jongeren niet meer valt onder de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars. Declaraties verlopen dus ook via de gemeente. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door gemeenten, is een verwijsbrief nodig van de huisarts of aanmelding bij Toegangsteams van die gemeenten.

WMO

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Dit is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft, zodat mensen zelfstandig kunnen blijven wonen. De Wmo is er ook voor mensen die hulp nodig hebben om mee te doen in de samenleving. Het is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder. Om hiervoor in aanmerking te komen, is aanmelding nodig via de Toegangsteams van die gemeenten. Tevens wordt er bij een Wmo een maandelijkse eigen bijdrage van 20 euro verwacht

Wacht tijd

1 week

Particulieren

Persoonsgebonden Budget

Naast begeleiding via Zorg in Natura, bied Chanella Praktijk tevens hulp aan jongeren en volwassenen die een Persoonsgebonden Budget (PGB) hebben. Hiermee kun je zelf de begeleiding inkopen.

Particulieren

Voor particulieren is het intakegesprek gratis. Onze tarieven voor vervolggesprekken worden jaarlijks geïndexeerd conform de vastgestelde zorgtarieven. Er wordt over het tarief geen BTW verrekend.