Tarieven

Vanaf januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp tot 18 jaar. Dit betekent dat hulp aan jongeren niet meer valt onder de verantwoordelijkheid van van de zorgverzekeraars. Declaraties verlopen dus ook via de gemeente.

Wacht tijd

1 week

Zorg in Natura voor jeugd

Chanella Praktijk heeft contracten afgesloten voor gespecialiseerde jeugd- en opvoedhulp (ingaande per januari 2016) met de gemeenten die vallen onder de regio Hart van Brabant, regio West Brabant Oost, regio Zuidoost Brabant en Dommelvallei+. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door gemeenten, is een verwijsbrief nodig van de huisarts of aanmelding bij Toegangsteams.

Hart van Brabant

Dongen, Gilze Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek,
Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk

West Brabant Oost

Aalburg, Alpen Chaam, Baarle Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem

Zuidoost Brabant

Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eindhoven, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot en Reusel-de Mierden

Dommelvallei+

Geldrop-Mierlo, Nuenen,
Son en Breugel, Waalre

Wacht tijd

1 week

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Dit is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft, zodat mensen zelfstandig kunnen blijven wonen. De Wmo is er ook voor mensen die hulp nodig hebben om mee te doen in de samenleving. Het is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.

Chanella Praktijk heeft contract afgesloten met regio Hart van Brabant, gemeente Breda, Loon op Zand en Waalwijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, is aanmelding nodig via de Toegangsteams van die gemeenten. Tevens wordt er een maandelijkse eigen bijdrage van 17,50 euro verwacht.

Hart van Brabant

Dongen, Gilze Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek,
Oisterwijk en Tilburg

Brabant

Breda, Geldrop-Mierlo, Loon op Zand, Nuenen, Son en Breugel, Waalre en Waalwijk

Wacht tijd

1 week

Particulieren

Persoonsgebonden Budget

Naast begeleiding via Zorg in Natura, bied Chanella Praktijk tevens hulp aan jongeren en volwassenen die een Persoonsgebonden Budget (PGB) hebben. Hiermee kun je zelf de begeleiding inkopen.

Particulieren

Voor particulieren is het intake gesprek gratis, daarna kost een gesprek van 1 uur 59,90 euro (inclusief BTW).